Eva Gerger

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, socionom, samtalsterapeut och författare med över 30 års erfarenhet av samtal med barn, tonåringar och vuxna.

När jag påbörjade min socionomutbildning år 1984 i Örebro var siktet redan inställt på att jag skulle arbeta som sjukvårdskurator. Efter examen 1987 började jag på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm fram till 1991. Efter det har jag flyttat några gånger, vilket har inneburit arbete i olika delar av Sverige och därav på olika arbetsplatser. Utöver mitt arbete som sjukvårdskurator har jag därför arbetat som skolkurator, kurator på ungdomsmottagning samt som socialsekreterare inom socialtjänsten.

Under 20 år, mellan 1995 och 2015, arbetade jag som kurator inom den palliativa vården i ett hemsjukvårdsteam i Nacka, Stockholm. Där var min huvudsakliga uppgift att stötta såväl patienter som deras anhöriga, både före och efter dödsfall. Vill du veta mer om mina arbetserfarenheter, besök gärna min profil på Linkedin.

Bosatt i Stockholm

Jag är uppväxt i Värmland och identifierar mig som värmländsk men känner att min hemstad är nu Stockholm då jag trivs väldigt bra här. Jag älskar djur och har både en hund och katt. Hunden Troy är min arbetskamrat sedan flera år och har, sedan han var en liten valp, suttit med vid många av mina samtal. Troy är mycket omtyckt av såväl barn som vuxna men givetvis har jag även samtal utan hund om så önskas.

Eget företag

Mitt företag heter sEmiG då jag anser att de viktigaste behoven vi människor har är att bli sedda och bekräftade. Via sEmiG arbetar jag med samtalsterapi, handledning, utbildning och håller föreläsningar.

Lokal i Gamla Stan

Sedan 2018 hyr jag en liten mysig lokal på nedre plan endast ett stenkast ifrån antikbutiker och det Kungliga Slottet.

Hos mig är alla samtal viktiga och här är är du välkommen att samtala med mig i historik miljö på Prästgatan 7 i Gamla Stan, Stockholm.

Berätta vad jag kan göra för dig.