Delaktig i Filmer

Randiga Huset | 2020

Randiga Huset är en ideell organisation, vars syfte är att ge stöd till barn och familjer som har eller kommer att förlora en viktig person i dödsfall. På deras hemsida under Utbildningar > Filmer kan man ta del av barn som berättar om sina egna erfarenheter av sorg. Jag medverkar i filmerna med Clara och Karolina.

Foto: www.randigahuset.se/filmer
Foto: www.randigahuset.se/filmer

Intervjuad i Reportage

SVT Barn: Lilla Aktuellt | 2020

Med tanke på Alla helgons dag under november månad 2020 anordnade Lilla Aktuellt ett reportage om en flicka som besökte sin farmors grav tillsammans med sin pappa. Under reportaget berättade de om sin sorg. Jag medverkade under en intervju tillhörande reportaget samt deltog i en live-chatt där tittarna fick ställa frågor om sorg under tiden då programmet sändes. 

"Det finns ingen sorg utan kärlek. Sorgen är, som man säger, kärlekens pris." - citat från intervjun.

Foto: Skärmdump från Reportaget.
Foto: Skärmdump från Reportaget.

Gästade Podcast

Omgiven av kloka personer | 2020

Omgiven av kloka personer är en Podcast av Henrik Mattsson och Camilla Sydner Svensson, där de samtalar med intressanta, inspirerande och kloka personer.

Jag fick äran att medverka som gäst där jag pratar om det som anses vara tabu att prata om - död och sorg. Under avsnittet Sorg är en del av livet för vi ett samtal om att våga bemöta och prata om död och sorg. Framförallt berättar jag om hur man kan hjälpa barn i sorg och kris, utifrån min bok PRATA med barn i sorg.

Foto: Mediahuset Finemanget ab.
Foto: Mediahuset Finemanget ab.

Medverkade i Reportage

SVT Barn: Lilla Aktuellt | 2019

Med tanke på Alla helgons dag under november månad 2019 anordnade Lilla Aktuellt ett reportage om hur det är att förlora en förälder. Under reportaget fick man följa en flicka som mist sin pappa i en cancersjukdom. Jag och flickan, som deltog i reportaget, satt sedan i en live-chatt där vi svarade på tittarnas frågor gällande död och sorg.

Bild: svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-aktuellt/
Bild: svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-aktuellt/

Artikel i Socionomen

Kuratorsdagarna | 2019

Jag var en av föreläsarna då Svensk Kuratorsförening firade 75-års jubileum i Stockholm den 7:e maj 2019. Det skrevs sedan en artikel om denna dag i tidningen Socionomen. Tidningen finner du här.

Foto: Johannes Frandsén i tidning SOCIONOMEN.
Foto: Johannes Frandsén i tidning SOCIONOMEN.

Deltog i Expertpanelen

Expressens bilaga Seniorer | 2018

Tidningen SENIORER, som är en bilaga till Expressen, har en så kallad Expertpanel där de inför varje nytt nummer har intervjuat en person om ett specifikt ämne. I numret som kom ut den 18:e december 2018 intervjuades jag om sorg i denna Expertpanel.

Foto: Fantasi & FAKTA facebook-inlägg.
Foto: Fantasi & FAKTA facebook-inlägg.

Intervjuad om Boken

Värmlands Folkblad | 2018

Jag blev så glad över att Värmlands Folkblad ville göra en intervju med mig och publicera det i deras tidning, värmländska som jag är. Där, i deras mittuppslag, kan man läsa om min bok PRATA med barn i sorg och mitt budskap om att man inte bör skydda barnen mot sanningen - våga prata om att någon skall dö. Artikeln finner du här.

Skärmdump: vf.se artikel "Vi skyddar inte barnen genom tystnad".
Skärmdump: vf.se artikel "Vi skyddar inte barnen genom tystnad".