Kuratorsdagarna

Föreläste | 2019

Svensk Kuratorsförening fyllde 75 år 2019. Detta uppmärksammades under de två Kuratorsdagar på Liljeholmen i Stockholm den 6:e och 7:e maj, där kuratorer från hela Sverige deltog. 

Jag fick förfrågan om att komma och föreläsa utifrån min bok PRATA med barn i sorg, om hur viktigt det är att låta barn och tonåringar vara delaktiga när någon närstående är obotligt sjuk och dör. 

Programmet från dagarna finner ni här.

Foto: Kuratorsdagarna, Liljeholmen.
Foto: Kuratorsdagarna, Liljeholmen.

Boksignering

PRATA med barn i sorg | 2018

I samband med att min bok PRATA med barn i sorg släpptes 2018 anordnade jag tillsammans med Maxi ICA Stormarknad Nacka en dag för mig att möta deras kunder på bokavdelningen. Där fick alla möjligheten att köpa ett signerat exemplar och prata med mig. Dagen bjöd på många fina samtal med människor, både vuxna och barn, som bar på egna erfarenheter av sorg. Alla var eniga om att vi människor pratar alldeles för lite med varandra om död och sorg. 

Varför jag valde att ha signering i Nacka beror på att det är min hemkommun sedan 1997. Stort TACK till ICA:s personal för trevligt bemötande och för all hjälp inför signeringen.

Foto: Ica Maxi Stormarknad, Nacka.
Foto: Ica Maxi Stormarknad, Nacka.

Öppen föreläsning

Åsö vuxengymnasium AULAN | 2018

I oktober 2018 hade jag en öppen föreläsning i AULAN på Åsö vuxengymnasium på Södermalm i Stockholm. Föreläsningen utgick ifrån mina kunskaper som jag erhållit under mina 20 år som kurator i ett hemsjukvårdsteam där jag stöttat barn som mist en förälder som avlidit. 

Föreläsningens budskap handlade om att man inte ska skydda barnen från deras egna livshistoria. Jag pekade på konkreta exempel och förklarade känslor med egna metaforer för att man ska förstå hur och varför man bör prata med barn som drabbats av kris och sorg.

Foto: Åsö vuxengymnasium, Södermalm.
Foto: Åsö vuxengymnasium, Södermalm.

Bokrelease

Hartwickska Huset | 2018

ÄNTLIGEN! I april 2018 fick jag bjuda in till något jag drömt om i många år; min bokrelease, efter att min viktiga bok PRATA med barn i sorg släpptes av bokförlaget fantasi & FAKTA

Då det var en av de första riktigt varma vårdagarna på året minns jag min rädsla över att många skulle välja att stanna ute i solen istället för att bege sig in i ett källarvalv. Till min stora glädje fylldes lokalen med många underbara människor.

Tacksam för alla som kom och gav mig ett minne för livet och en oförglömlig dag. TACK!


Nacka företagsträff

Föreläste | 2017

Varje år ordnar Nacka Företagsträff företagsträffar i Nacka Strand där företag med anknytning till Nacka får möjligheten att visa upp sitt företag i en monter och man får även chansen att hålla i en kort föreläsning.

År 2017 var jag där med mitt företag sEmiG. Jag föreläste om sorg och sorgbearbetning som fick fina mottaganden och mycket igenkännande från flera åhörare som hade gått igenom egen sorg. Under dagen vid min monter fick jag även höra flera berätta om sin sorg och om hur de påverkats av samhällets okunskap om sorgeprocessen.